Digitalisering af virksomhedens processer

Størstedelen af virksomheder i Danmark har samlet set godt med når der tales om digitalisering i forhold til Europa og har været gode til at effektivisere en række arbejdsprocesser, bl.a. i administration, indkøb, lagerstyring og økonomistyring.

Udviklingen i lande, vi normalt sammenligner os med i Europa, indikerer imidlertid, at danske virksomheders forspring på anvendelse af digitale løsninger risikerer at blive indhentet af europæiske konkurrenter, hvoraf mange udvikler sig hurtigere.

Samtidigt er der markante forskelle i danske virksomheders digitaliseringsniveau.  Hvor 25 % virksomhederne kun er basalt digitaliserede. (generation 1) Det er især større virksomheder, som trækker digitaliseringen i Danmark. Således halter små virksomheder efter, ligesom der er en lavere udnyttelse af digitale løsninger inden for eksempelvis bygge og anlæg samt transportbranchen sammenlignet med andre brancher, men også i udlandet.

Som det fremgår, er der plads til forbedringer – forretningsmodeller skal udfordres, og traditionelle måder at gøre ting på skal nytænkes for at følge med tiden. Digitalisering giver store muligheder, og virksomheder, som forstår at udnytte digitaliseringen til deres fordel, kan opnå store besparelser, øget produktivitet. Ligesom der også kan være andre grunde til at vælge at digitalisere forretningsgangene i din virksomhed som for. eks:

  • Uden en vis grad af digitalisering, risikerer du at konkurrenterne overhaler

  • Effektivisering af arbejdsgange med brug af digitale tjenester, er i dag en overkommelig omkostning

  • Digitalisering – skaber fokus på kerneydelse og skaber øget produktivitet

  • Få styr på forretningen med digitale løsninger. Få overblik og innovationsmuligheder

 

Kontakt os gerne uforpligtigende omkring sparring, Kom i gang hjælp og økonomisk støtte til processen.